mandag den 12. december 2011

Græsser ved juletid? Ja, hvorfor ikke?

It's Christmas Time, men jeg vil ikke undvære mine krukker med de brun-orangebladede stargræsser Carex 'Milk Chocolate'. På denne årstid får græsserne selskab af juleting og løgplanter eller som på disse billeder af Bjergte med de røde bær. Jeg kan godt lide at arbejde med kontraster og her får den runde kompakte form hos Bjergte et fint modspil i græssen med de lange smalle blade.  Vinden får nemt sat bladene i bevægelse hos græsser og det gør dem levende og graciøse.


Brunbladet star og Bjergte (Carex 'Milk Chocolate' og Gaulteria procumbens 'Winter Pearls')


'Milk Chocolate' har "stedsegrønne" brune blade hele året og for det utrænede øje kan det være svært at se om planten er levende eller død. Om sommeren har bladene islæt af en gul-pink farve, men om efteråret bliver farven mere brun-orange. De bliver ikke kønne af at blive klippet ned om foråret, så studs kun det yderste af bladspidsene hvis det er tiltrængt eller del planterne så de holder sig unge og vitale.


Brunbladet star (Carex comans 'Milk Chocolate')


Carex 'Milk Chocolate' stammer oprindelig fra New Zealand, og den er ikke super hårdfør hos os.  Hvis den er plantet ud i haven og den skal overvintrer skal den plantes i en veldrænet jord - tilgengæld vil den gerne have fugtig jord om sommeren. Ikke altid en nem kombination. Krukker stiller jeg i koldhus når frosten tager til og der har jeg aldrig oplevet at de tager skade - heller ikke de sidste 2 vintrer.

2 kommentarer:

  1. De passer rigtig godt sammen de to og så er det dejlig praktisk at "julepynten" bare kan stå fremme hele året:)

    SvarSlet
  2. Gode billeder.
    Hvor ser det godt ud. Tak for ide`n.

    SvarSlet