tirsdag den 25. september 2012

.....og magien opstod


Efter en hel dag med voldsom regn og rusk opstod magien........morgenen var stille, tåget og fugtig og vanddråberne hang tunge i græsserne .... pludselig brød solens stråler i gennem skyerne og alle vanddråberne lyste op som små diamanter i græsserne.......så er man ikke i tvivl om hvorfor græsser er så fantastiske......ren magi 


Tilføjet efterfølgende på grundlag af spørgsmål omkring planterne:

Græsserne med duskene er Calamagrostis brachytrica også kaldet Diamantgræs eller Koreansk Havesandrør.
Den høje græs er Molinia 'Transparent' også kaldet Stor Pibegræs eller Blåtop.
Derudover er der Pennisetum 'Red Head' - Lampepudsergræs.

Pileurten er en kertepileurt - Persicaria amplexicaulis 'Summer Dance'.
Purpursolhatten er Echinacea 'Summer Sky'


10 kommentarer:

 1. Hvor er det smukt. Her fik vi ingen sol, men regn og rusk. Tillykke med magien hos jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for kommentar. Ovenpå sådan et efterårsvejr var det dejligt at se at planterne stadig stod flot. Håber der også er magi i din have :-)

   Slet
 2. Hej Marianne.. Skønne billeder! Er det en bistorta, som er på billedet? I såfald hvilken? og hvilken græs er det på billede 1? Altså dem med blomsteraks. ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for kommentar og spørgsmål. Selvfølgelig skulle jeg have skrevet hvilke planter der var på billederne. Det har jeg gjort nu på indlægget. Smil herfra.

   Slet
  2. Hov hov.. Jeg har også sovet i timen. Jeg mente selvfølgelig Persicaria i stedet for Bistorta! :) Men mange tak for svar! :)

   Slet
 3. Så lækkert - og magisk fanget af dig... :)

  Det giver jo en insta-lyst til en lille køretur. Håber I har det godt. Og at det hele ikke vælter efter regnen her i aften, - er lige kørt hjem fra Nordsjælland, og det var temmeligt voldsomt, som det regnede.

  knus
  Eva

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg fløj også ud af sengen og greb kameraet i farten. Jeg ved at magi opstår pludselig og at det forsvinder ligeså pludselig - det handler i høj grad om timing.
   Ja, du er som altid velkommen - græsserne skal nok blive stående. Vi havde også nærmest skybrud igår aftes. Vi ses. Knus Marianne

   Slet
 4. Guddommelige smukke og eventyrlige billeder :-)

  SvarSlet
 5. Jeg sukker dybt over dine magiske billeder. De er så smukke, og hvis der findes nogle, som ikke kan lide græsser, så tror jeg at dine billeder vil kunne overbevise dem.

  Jeg er klar over en ting, der skal flere græsser i min have!! Din skyld:-)

  SvarSlet
 6. Meget smukke billeder, man kan næsten mærke efteråret på kinden.

  SvarSlet