torsdag den 24. november 2011

Få en smuk vinterhave


Artiklen her er fra gratis bladet "Kulør" i november og skrevet af Stine Mieth-Waldorff, Løvefod Havedesign (www.lovefod.dk). Jeg leverede foto-materiale og kommer helt sikker ind på alunrod rigtig mange gange på denne blog for det er en af de bedste stauder der findes.


Masser af alunrod i krukke. Fra top med uret er det: Heuchera (alunrod) ’Caramel’, ’Fire Chief’, ’Electric Lime’ og ’Ginger Ale’.Når alle løvfældende træer og buske står med bare grene, og jorden i staudebedet er dækket af brune sammenfaldne blade og stængler, afsløres havens skelet. Er der højde og form på haven? Er der stadig grønt at se på, eller skal der rettes til? Her er et par tips til, hvordan du får vinterhaven i form.

  • En plante som alunrod findes i utallige farver og er både smuk, velegnet til krukke og beholder bladene om vinteren. Oveni købet tåler den skygge, så hvorfor ikke pynte op ved din hovedindgang? Ofte er vores indgangspartier nordvendte, og her er et smukt arrangement med alunrod i krukke helt perfekt.

  • En have kan være utroligt smuk om vinteren, hvis den er indrettet rigtigt. Stauder som purpursolhat, anisisop og visse græsser ser smukke ud om vinteren på grund af de dekorative blomsterstande

  • Træer og buske med særlig form, bær eller smuk bark samt stedsegrønne planter er med til at give haven både form og farve, når der ikke er noget der blomstrer.

  • Der findes ting, der blomstrer om vinteren, f.eks. juleroser, vinteradonis, oktoberkirsebær, rødel, hassel, gedeblad og kejserbusk. Eller måske en slyngplante som vinterjasmin var noget at kigge på inde fra stuen?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar