tirsdag den 27. december 2011

Et drømmesyn........en blomstereng opstod...

Hvem har ikke drømt om en blomstereng? Masser af smukke blomster i alle mulige farver i et naturligt samspil med naturen. Men drømme ender brat for det er ikke spor nemt at få en blomstereng.


Glæden er derfor ekstra stor når blomsterengen opstår helt af sig selv. Denne blomstereng opstod ved et tilfælde fordi jeg smed afklippede staudetoppe på et bart stykke jord vi havde - det gjorde jeg gennem to sæsoner og stykket blev klippet et par gange i løbet af sommeren med kratrydder for at holde brændnælder og tidsler ned. Og se så hvad der skete den 2. sommer - alle stauderne der havde spiret frem og vokset sig store den første sommer blomstrede nu i et fantastisk flor. Der var jakobstiger, kongelys, akelejer, storkenæb i alle mulige farver, kvæsurt, valmuer, rølliker osv, osv


Desværre skulle vi bruge jordstykket så blomsterengen måtte lade livet, men jeg drømmer tit om at gøre forsøget igen for det var eventyrligt.

8 kommentarer:

 1. Hvor er det smukt, synd I skulle bruge stykket, så den måtte lade livet. Jeg kan godt forstå, du har lyst til at prøve igen.

  SvarSlet
 2. Ja, det ser da også helt eventyrligt ud. Jeg kan sørme godt forstå, du går og drømmer om at gentage succesen :-)

  SvarSlet
 3. Hvor er du altså bare go' Marianne.
  Tak for opskriften - den er hermed inde på computeren....
  Hilsen Pia...
  PS. Åbner Tidens stauder for en weekend eller...

  SvarSlet
 4. Tak for kommentarer. Jeg kan kun opfordre til at lege lidt med det, hvis man alligvel har et stykke jord liggende som man ikke bruger. Det mest fantastiske er at balancen mellem planterne hele tiden forskydes så andre planter vil være dominerende året efter. Det vil konstant være under forandring.

  Jeg holder åbent nogle dage i forbindelse med havefestivalen og har ellers ikke tage stilling til om jeg holder åben. Men man er altid velkommen til at ringe og aftale et besøg.

  SvarSlet
 5. Jeg fik et par småplanter af purpur kongelys Verbascum phoeniceum 'Violetta' af en god veninde. De blomstrede, satte frø og sidste sommer havde jeg hundredevis af små planter. I forvejen har jeg et stort bed med bl.a. hvid katost og akeleje i forskellige lilla og mørkviolette toner, så efter at have set dine fotos, ved jeg hvor alle disse små kongelys skal plantes :)
  Rigtig godt nytår.

  SvarSlet
 6. Hej Birgitte. Tak for kommentar. Ja, den violette kongelys er skøn og selvsår sig meget, så der er gode muligheder for at eksperimentere. Det lyder også skønt med hvid katost og akelejer - held og lykke med projektet.

  Også rigtigt godt nytår til dig.

  SvarSlet
 7. Gode billeder.
  Hvor er det dog smukt. Håber du finder en anden plads, så du kan forsøge igen.

  Ønsker dig og dine et godt og lykkebringende nytår.

  SvarSlet
 8. Tusind tak for kommentarer. Også et godt og lykkebringende år til alle jer aktive bloggere. Spændende og sjov verden

  SvarSlet