mandag den 9. april 2012

Salvia nemorosa 'Plumosa' - en usædvanlig staudesalvie der er god til afskæring

Den engelske rose 'The generous Gardener' og Salvia nemorosa 'Plumosa'
Den engelske rose 'The Generous Gardener' og Salvia nemorosa 'Plumosa'

Salvia nemorosa 'Plumosa' er en staudesalvie man lægger mærke til når den står i haven. Den har meget store mørke lilla-vinrøde blomsterstande som holder meget længe. På billedet er blomsterne ikke fuldt udviklede endnu - blomsterhovederne bliver meget fyldige og bliver over tid endnu mørkere i farven. Fordi blomsterhovederne bliver så fyldige og tunge kan man være helt sikker på at den vælter ud til siderne - den behøver absolut en eller anden form for støtte. Men den er fantastisk til afskæring - holder længe i vase og er usædvanlig smuk i buketter. Blomsterne kan også tørres.

Salvia nemorosa 'Plumosa'
Salvia nemorosa 'Plumosa' - Staudesalvie her ved siden af rosenskovmærke
Den er ligeså nem at dyrke som andre staudesalvier - alm. god jord i fuld sol. Blomstre i juni - august.9 kommentarer:

 1. Den er smuk... minder mig lidt om en lavendel :0))

  SvarSlet
 2. Den er rigtig flot, også er den smuk sammen med rosen :-D
  Sidste år fik jeg sådan en fantastisk oplevelse da jeg var i Jesperhus Blomsterpark. Der så jeg en stor gruppe af Pragtsalvie/Staudesalvie "Caradonna", som er noget mørkere end den du viser. SÅ var jeg solgt. På vejen hjem kørte kæresten og jeg forbi en planteskole og købte en med hjem. (+ en "Blauhügel" som er gammelrosa/lilla.)
  Bestemt en blomst jeg gerne vil have nogle flere af (i flere farver)
  Forårs hilsner fra Marianne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar. Ja, Salvia 'Caradonna' er en meget smuk staudesalvie - mørk, slank og elegant og den vælter ikke. 'Blauhügel' burde ikke være gammelrosa/lilla - den er lavendelblå eller samme farve som katteurt hvis du kender den. :-) Havehilsner fra Marianne

   Slet
  2. Du har helt ret i at den er Lavendelblå :-D Men tror måske bare jeg husker den som lilla/gammelrosa ;-D

   Slet
 3. Hvor er den bare lækker med den flotte dybe farve. Den kunne jeg bestemt godt tænke mig at finde plads til i haven :-)

  SvarSlet
 4. Hvor er den fin - den ville passe perfekt hos mig :-)
  Den skal jeg da vist også ud og lede efter...

  SvarSlet
 5. Hej Marianne

  Den er virkelig flot. Hvordan ser det ud med de hvide lærkesporer du har sat til side til mig? Er de mon snart klar til afhentning? :o))

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene

   Jo, de kan sagtens hentes - de står allerede og blomstrer i drivhuset. Du kan evt. ringe til mig på tlf. 27592240 - så kan vi aftale hvornår. Mange hilsner Marianne

   Slet