fredag den 15. marts 2013

De skønne purpursolhatte

Echinacea purpurea, der på dansk går under navnet purpursolhat har været hotteste mode og er stadig en meget populær staude. De sidste 10 år er der udviklet 100-vis af nye sorter og der findes nu både enkelt blomstrende og fyldte typer i rigtig mange farver. Det er planter der hører prærien til og de er derfor ikke alle lige nemme at dyrke under danske forhold. 
Echinacea purpurea 'Hope' i krukke sammen med Heuchera
Kom og hør hvordan du få det bedste ud af disse skønne planter og hvordan du kan sætte dem samme med andre stauder, så du får nogle underskønne sammensætninger, hvor ikke et øje efterfølgende er tørt. :-). Du behøver ikke at have en stor have - de er fremragende krukkevækster.

Jeg holder foredrag om om purpursolhatte, gode naboplanter, design og andre staude nyheder i Næstved, d. 20 marts kl. 19. Se dette link:

http://haveselskabet.dk/event/en-aften-med-purpursolhat-ved-marianne-folling

7 kommentarer:

 1. Kære Marianne

  Jeg synes du har den mest fantastiske blog og din viden sætter jeg stor pris på, og jeg vil meget gerne høre et af dine foredrag, så jeg kunne rigtig gerne tænke mig, hvis du også kommer til Jylland for at holde foredrag. Er det muligt for dig? Og kan jeg foreslå min havekreds at der findes en fantastisk havekvinde vi skal have besøg af? Mange hilsener

  SvarSlet
 2. Å ja den er så flott, jeg gleder meg til å se den igjen til våren\sommeren.
  Så nyttig og fin blogg du har, nå har jeg kost meg med masse nyttig info og flotte bilder.
  God helg.

  SvarSlet
 3. Hej Marianne.Lyder spændende,men det er desværre for langt væk for mig.
  Og skønne solhatte du viser.Har først fået dem i min have sidste år.Rigtig god weekend til dig Jette(mit lille gods)

  SvarSlet
 4. Hej Marianne ja du for meget ros( berettiget) rundt i blogland, så vil også høre om du ville holde foredrag i Jylland eller om det blir for langt væk, har nemlig planer om, Hvis altså du gør, og spørge de andre min Havebestyrelse om de ikke også syntes det kunne være fedt..
  Hilsen Helle( Christiansfeld Havekreds)

  SvarSlet
 5. Kære Alle. Tusind tak for jeres kommentarer. Jo, det er ikke umuligt at få mig til at tage til jylland for at holde foredrag. Jeg var faktisk i Vejle i efteråret og for en del år siden var jeg så langt væk som på Bornholm. Men det er klart at transporten og evt overnatning gør det dyrere end hvis jeg bare skal bevæge mig rundt om hjørnet. Men I er meget velkommen til at foreslå jeres havekredse et foredrag med fokus på stauder. Så må havekredsene henvende sig og vi må se hvad vi kan finde ud af.

  Atter tusind tak for jeres interesse og rigtig god weekend til alle.

  Ja, vi må desværre alle stadig være meget tålmodige - det med foråret har lidt lange udsigter. øv

  Mange hilsner Marianne

  SvarSlet
 6. Jeg gad så godt komme ned og høre det fordrag, men sådan som vejret ser ud til at arte sig de næste par dage er jeg ikke sikker på at jeg vil våge turen.
  Kunne du ikke lokkes til at skrive et lille indlæg om de smukke solhatte?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle. Ja, jeg er selv spændt på hvordan vejret bliver på onsdag. Håber på det bedste. Jo, jeg må tage mig sammen og lave et lille indlæg om purpursolhattene. Det lover jeg :-)

   Mange hilsner Marianne

   Slet