torsdag den 21. marts 2013

Forår i drivhuset

Suk - den eneste måde man kan komme til sit drivhus er ved at grave sig frem. Det er dog positivt at opdage at temperaturen i drivhuset er rimelig lun pga sneens isolerende virkning og årstidens indstråling der er meget større end hvis vi var i december måned. 

Inde i drivhuset  er der ved at komme gang i forårsblomsterne. Her er lidt billeder fra idag - man må jo søge trøst og tro på at det en dag også bliver forår udenfor.Forår, forår kom nu..................

10 kommentarer:

 1. Wauw hvor fint og anderledes med alle de små pinde - det ser drønflot ud!
  Lune hilsener Mathias

  SvarSlet
 2. Vakre bilder :) Ja når våren lar vente på seg ute må vi ha litt vår inne. Vi har litt av begge deler :)

  SvarSlet
 3. Tak for kommentarer til jer begge. @Mathias - ja, ideen med de små pinde er hermed videregivet. Jeg har den fra kreative haveveninder. Jeg har sågar været ude og investere i en ny kort skaftet grensaks der kan klare de tykke grene, men ikke er besværlig at stå med. Så nu bliver alt muligt klippet i småstykker og brugt som bunddække i potter :-) God økologisk tankegang.

  Varme forårs hilsner til jer begge

  SvarSlet
 4. Hej Marianne.
  Ja, det er da grov nok, at man er nødt til at eje et drivhus, for at man kan få bare en lille fornemmelse af forår.
  Rigtig god påske.
  Venlig hilsen Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Malene. Ja, jeg ville være desperat hvis jeg ikke havde et drivhus. Nu kan jeg potte om og ordne alle krukkerne i behagelige 20 grader når solen skinner. Rigtig God Påske til dig også. Mange hilsner Marianne

   Slet
 5. ....og hvilken trøst det var - Super lækre billeder dem kan jeg godt leve et par dage på her i 20 cm sne :0)

  Ser du har forstand på purpursolhatte så jeg tænkte at du måske kan hjælpe mig? Jeg kan ikke rigtig greje om Ech. purpurea "Alba" og Ech. purpurea "White swan" er den samme og bare bliver solgt under to navne eller om de vitterlig er forskellige.......jeg købte for nogle år siden én hvor der stod var. "Alba white swan" på....deraf min usikkerhed - for egentlig troede jeg den gang det var to forskellige. Hvis de er forskellige - hvor i består forskellen så???? Håber du har tid og " ved råd" til at hjælpe mig ud af min forvirring ;0)

  God påske Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorthe - Frøken Solhat :-). Ja, med det navn må du jo være ret vild med solhatte. Ja, det er ret forvirrende og jeg kan ikke være 100 % sikker på jeg har det rette svar. Men helt naturligt er der på et tidspunkt opstået en hvid mutation af den purpurfarvede solhat som man så har kaldt 'Alba'. Nogen har så tage denne 'Alba' ind i et forædlingsprogram hvor man har tilbagekrydset og selekteret så mange gange man til sidst havde en stabil frøsort hvor variationen er meget lille. Den sort kaldte man 'White Swan'. Det betyder at når man køber frø af sorten 'White Swan' så ligner alle planterne hinanden og man ved hvad man får. Men frø af 'White Swan' bliver solgt under begge navne - ofte står begge navne på poserne og jeg tror at alle de planter du finder i handel alle er 'White Swan'. Håber det forklarer navne forvirringen og dit spørgsmål. Rigtig god Påske.

   Mange hilsner Marianne :-)

   Slet
  2. Tusind, tusind tak for dit meget fine svar Marianne - det er lidt som jeg forestillede mig. Netop det med at begge navne har stået på én plante har jeg oplevet........og efterfølgende været noget forvirret over. Din forklaring virker meget plausibel så jeg tillader mig at kopiere dit svar ind i mit seneste indlæg om "White swan".......det håber jeg er ok med dig - ellers må du lade mig høre.

   Jeg ønsker dig en rigtig dejlig solrig og optøet påske ;0)
   Dorthe

   Slet
  3. Du kan se det opdaterede indlæg her:

   http://froekensolhat.blogspot.dk/2012/12/white-swan.html

   Slet
  4. Hej igen Dorthe. Jo, det er helt ok at du har kopieret svaret ind - måske kan man lige rette stavefejl og manglende ord i teksten. Det har du ihvertfald min tilladelse til :-).

   Mange hilsner Marianne

   Slet