torsdag den 5. december 2013

Jul, natur og genbrug....


Det er herligt med hele denne naturlige bølge der ruller ind over os i disse år. Her kan alle være med og det meste kan erhverves ganske gratis. Genbrug af alle mulige ting der kan få ny anvendelse eller naturlige materialer man lige pludselig øjner skønheden i. Jo mere forfaldent, jo mere skønhed i de rigtige øjne. Ens egen fantasi er som regel den største begrænsning.

Min egen akademiske baggrund er præget normer og regler der skal følges. En verden der er meget langt væk fra den verden jeg nu bevæger mig i. Mit møde med mennesker der lever af at være kreative har i den grad åbnet mine øjne for nye muligheder. Jeg har bl.a det sidste år være en del sammen med Claus Pedersen, Munkhus.com og Margit Engen der lige er udkommet med bogen 'Julefryd og Englelyd' på forlaget Klematis. Begge to skønne personligheder. Det er f.eks fantastisk at gå i naturen sammen med Margit. Hun ser muligheder i alt. Ting som vi andre slet ikke tænker over kan anvendes på en anden måde. Hendes skønne julebog er et must. Her finder du masser af inspiration og ideer til hvordan du kan anvende materialer fra naturen.

Kassen til de 2 små juletræer har jeg lavet af et lamelhegn der væltede under en storm. Der kan laves mange kasser ud af sådan et hegn. Fyrrekoglerne er placeret med 'måsen' opad. Det giver de klassiske kogler et nyt udtryk. En ide der stammer fra Margit.
Her er små rødgran træer plantet i henholdsvis en lerpotte og en zinkspand. Jorden er dækket af lærkekogler.
Min betonhånd får lov til at holde en krans lavet af karryplanten. Vognen som hånden ligger på er en gamle værkstedsvogn. På en jernstol ligger der et beton-hostablad og foran er der grene med ellekogler. Claus fra Munkhus.com holder om sommeren kurser i betonstøbning, hvor man kan lære at lave fuglebade og afstøbninger af forskellige blade. 

7 kommentarer:

 1. Hvor ser det dejligt ud. Jo mere natur der kommer med, jo mere bliver jeg overbevist om at jeg måske også engang kan lave dekorationer... ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt sikker på at du sagtens kan lave naturlige dekorationer og når man først kommer igang, så kan man slet ikke lade være. Mer vil ha' mer :)

   Slet
 2. Ja det ser godt ud og er noget nemmere på den måde med alt det naturlige. De almindelige dekorationer, som man lavede for få år siden, kunne jeg slet ikke klare :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg synes også jeg har prøvet alt og i mange år har det hos mig været guld-præget. Godt nok natur-materialer, men så har det fået en gang guld-spray. Nu er det tid for noget nyt :-)

   Slet
 3. Ja, det er skønt at genbrug er in. Jeg har altid genbrugt og elsker udfordringen samt den kreative proces. Jeg må da vist have fat i Engens bog. Indtil da lader jeg mig inspirere af dine skønne kreationer :-)

  /Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, du skal være mere end velkommen til at lade dig inspirere. Jeg søger også inspiration alle de steder jeg kan. På Pinterest kan man f.eks finde masser af helt gratis inspiration :-)

   Slet
 4. Klapper begejstret i mine små julehænder.

  Hjerteligst

  SvarSlet