mandag den 20. februar 2012

Mosebunke - en let og væver græsMangler dine blomster et modspil der er let og bevægende? Måske skulle du overveje en mosebunke, Deschampsia cespitosa - en let og fin græs der både kan bruges som kontrastplante til blomsterne eller til at sløre blomsterne.


 Fordelen ved denne græs er at blomsteraksene kommer allerede i juni måned og de står resten af sæsonen. Aksene har ingen værdi om vinteren, da de er tynde og hurtigt knækker når der kommer sne. I udspring er aksene skinnende sølvgrønne, men bliver strågule i moden tilstand. 
Mosebunken, Deschampsia cespitosa er en naturlig forekommende græs i den danske natur, hvor den vokser i fugtige eng- og skovområder. De sorter man bruger i have-sammenhæng er forædlede. Mosebunken trives i den fugtige lidt sure humusrige jord, men vokser også fint i alm. havejord. Foretrækker sol, halvskygge, men klarer sig også i lys skygge. Den kan selvså sig, men jeg har ikke oplevet det som et stort problem.


Sorten 'Goldtau' er den sort jeg selv benytter mest, da den har en god højde på omkring 60 - 70 cm og derfor er meget anvendelig i staudebede. Bladene er ca. 30 cm lange og næsten stedsegrønne. Jeg klipper visne bladspidser og gamle aks af i foråret.  

1 kommentar:

  1. Det er en smuk græs, jeg har en, der minder om den, men ved ikke, hvad den hedder.

    SvarSlet